Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Látványosságok - Bali képes leírás - Bali szigete.tlap.hu
részletek »

Látványosságok - Bali - Bali szigete.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: bali.tlap.hu » Látványosságok - Bali
Keresés
Találatok száma - 5 db
Az indonéz vulkánok

Az indonéz vulkánok

Az indonéz vulkánok zöme sajátos, úgynevezett dupla-kalderás, ami azt jelenti, hogy a hatalmas kráteren belül található egy második kráter, mely maga a tulajdonképpeni vulkán. Erre mászunk fel, majd némi pihenést követően a kráter peremén haladunk, mígnem a vulkáni kúp másik oldalán meredeken leereszkedünk. Sajnos a lent pipáló többi kráter közelébe nem mehetünk, mert az intenzív aktivitás miatt a kormány lezárta a területet.

Bali - nevezetességek, legfontosabb látnivalók

Bali - nevezetességek, legfontosabb látnivalók

Bali természeti attrakcióját hol fekete, hol fehér homokos partja, festői rizs teraszai, 3000 méter magasra tornyosuló vulkánja, ősi kráter tavai, szent barlangjai, és buja trópusi erdőinek növényvilága jelenti. Bali gazdag kulturális öröksége mindenhol szembetűnő. Több, mint 2000 templom (Egy faluban minden családnak külön tempolma van, ami legtöbbször nagyobb, mint maga a lakóház), és palota található itt, számos fesztivál és szertartás szövi át mindennapjaikat. (Minden nap, minden cselekedet, már a reggelitől kezdve csak a szertartás után kezdődhet).

Kuta Beach

Kuta Beach

Ha már itt járunk, érdemes leugrani Kuta Beach-re, ahonnan a Balin nyaraló turisták 99%-a ki sem teszi a lábát. Itt ugyanis minden megvan, ami egy hoszszabb-rövidebb tengerparti kikapcsolódáshoz szükséges: több kilométer hosszú, homokos partszakasz, erős szél a szörfösöknek, szikrázó napsütés a napozóknak, egzotikus éttermek és üzletek sora az erre vágyóknak.

Majmok, templomok, vulkánok

Majmok, templomok, vulkánok

A Balin tett kirándulások közben könnyű a kulturális és a természeti látnivalókat ötvözni, hiszen ezen emlékek mindegyike a zöldben található. A Sangeh Majomerdő felé vesszük az irányt, ahol rengeteg rákász makákó él szabadon. A majmoktól a Bratantóhoz utazunk tovább, amely fantasztikus természeti környezetben, 2 000 méternél magasabb vulkánok között található.

Tanah Lot templom

Tanah Lot templom

1. Ne számítsunk fehérhomokos 'karibi tengerpartra': Balin a tengerpartok nem igazán szépek, és általában őrületes erővel verik őket az Indiai-óceán hullámai, így kevés rész van, ahol egyáltalán lehet úszni az óceánban. Tehát aki fehér homokos tengerpartra, azúrkékségre és gondtalan lubickolásra vágyik, az ne Balit válassza úticélul. 2. A turizmus miatt a csend és a nyugalom már itt is a múlté: az európai ember az ázsiai kultúrához végtelen csendet és a nyugalmat párosít, de sajnos a végtelen békét - a hely adottságai és a szigetet teljesen átlengő békés hindu vallás ellenére - nem itt fogjuk megtalálni. A turizmus Balit is teljesen felemésztette, gyakorlatilag nincs a szigetnek olyan pontja, ahol ne épült volna valamilyen turista attrakció, és ez mindenhol óriási tömeggel, illetve portékájukat minden lépésnél akaratosan - bár közel sem olyan agresszíven, mint ahogy az például az arab térségekben jellemző - kínáló árusokkal párosul. 3. A luxus itt is drága: Bali alapvetően nagyon olcsó, a középkategóriás szállodák és éttermek mindenhol jóval olcsóbbak, mint Európában, de a luxus kategóriába eső szállodák, éttermek itt is ugyanolyan drágák, mint bárhol máshol a világon. További információért kattintson a linkre.

Tuti menü