Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bali szigete linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Bali szigete képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: bali.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 59 db
1946

1946

1946-ban a hollandok kikiáltották Kelet-Indonéziai Köztársaság-ot, a Sukarno és Hatta által kikiáltott és vezetett Indonéz Köztársaság riválisaként. Bali ennek a Kelet-Indonéziai Köztársaságnak a része lett, a 13 közigazgatási terület egyikeként. Hollandia csak 1949 december 29-én ismerte el Indonézia függetlenségét, ekkor Bali az Indonéz Egyesült Államok Köztársasága nevű állam része lett. Bali 1956-ban hivatalosan is felmondta ezt a holland uniót, és jogilag is az Indonéz Köztársaság része lett.

A fűszerillatú sziget

A fűszerillatú sziget

A levegő fülledt és fahéjillatú, a nők rizses zsákokkal a fejükön jönnek-mennek, a standokon teknőctojás, vanília, furcsa nevű és külsejű gyümölcsök, tengeri herkentyűk egész arzenálja. Alaposan körülnéztem, mindent megkóstoltam és jól bevásároltam a gyöngyhalászok piacán. Az Ázsiát és Ausztráliát összekötő, mintegy ötezer kilométer hosszú Indonéz szigetvilág 17 508 szigete közül talán a legszebb Bali. Földi édenkert, ahol teraszosan művelt, élénk-zöld rizsföldek, azúrkék tenger, vakítóan fehér homokos part, színes korallszigetek, vadon nyíló pompás orchideák és mosolygós, barátságos lakosok várják a látogatókat.

A Gunung Agung 1963-as kitörése

A Gunung Agung 1963-as kitörése

A Gunung Agung 1963-as kitörése ezreket pusztított el gazdasági káoszt okozva. Számos földönfutóvá vált Bali lakos volt kénytelen Indonézia más részére költözni. Az 1965-ös sikertelen jakarta-i puccs után Balin, akárcsak Indonézia más részein a jobboldali Suharto tábornok által támogatott seregek számtalan gyilkosságot követtek el az Indonéz Kommunista Párt (PKI) vélt vagy valós tagjai és szimpatizánsai ellen. A pontos számok mai napig nem állnak rendelkezésre, de több, mint 100,000 ember esett áldozatul ezeknek a gyilkosságoknak. Számos ismert, de jelöletlen tömegsír található a szigeten.

A II. világháború alatt

A II. világháború alatt

Japán a II. világháború alatt elfoglalta a szigetet. Ebben az időben alapította meg egy Bali tiszt, Gusti Ngurah Rai a Bali szabadságharcos csapatot. A japánok 1945 augusztusi kapitulációját követően a hollandok azonnal visszatértek Indonéziába és így Balira is, hogy a háború előtti gyarmati közigazgatást azonnal visszaállítsák. Ezt a Bali lázadók a japán fegyvereket használva próbálták megakadályozni.

A sziget két legfontosabb városa

A sziget két legfontosabb városa

A sziget két legfontosabb városa Singaraja és a tartományi főváros, Denpasar. Jelentős település még: Klungkung, a fafaragás központja arany- és ezüstművességgel; a nyüzsgő piacáról ismert Gianyar; Kuta, Sanur és Nusa Dua virágzó idegenforgalmi központok; a hegyek lábánál pedig az európai és amerikai művészek kedvelte Ubud, ahol szépművészeti múzeum is van. Balin minden faluban áll templom és gyűlések céljára emelt épület, rendszerint azon a téren, ahol a népünnepélyeket és a vásárokat tartják. Minden család föld- vagy kőfallal körülkerített telken él. A népsűrűség nagy, a síkságon meghaladja az 580 fő/km2-t.

Akcios-utak

Akcios-utak

Irodánk folyamatosan frissülő akciós utakat kínál belföldre és külföldre egyaránt! A legnagyobb irodák legjobb ajánlatait találhatja meg nálunk, last minute és állandó ajánlatok, wellnes hétvégék Magyarországon, szállásfoglalás, egyedi ajánlatkérés, programszervezés ,nászutas ajánlatok, városlátogatások,egzotikus utak, spanyol-görög-horvát szigetek, síutak, osztálykirándulások, transzferszolgáltatás , utasbiztosítás...

Autóbérlés - Bali

Autóbérlés - Bali

Autóbérlés Bali kölcsönzési helyszínen. Autókölcsönzés Bali sziget repülőtéren olcsón internetes foglalás kedvezményekkel. Olcsó autó bérlés Bali piacvezető autókölcsönző ajánlataiból. Világszerte több mint 180 ország 28000 autókölcsönzési helyszínén van lehetőség autókölcsönzésre. Több mint 180 autókölcsönző által kínál bérautó választék, több féle bérautó kategóriában: mini autó, gazdaságos autó, szabadidő autó, luxus autótól a kabrióig. Béreljen autót online kényelmesen otthonából! Foglaljon még ma!

Autókölcsönzés Balin

Autókölcsönzés Balin

Autókölcsönzés Bali autóbérlés helyszínein, repülőtéren, pályaudvaron és belvárosban. Világmárka autókölcsönzők Bali szigetén számos autókölcsönzési ponton. Foglalja le bérautóját Bali utazásához most online az interneten keresztül, válasszon autókölcsönző partnereink ajánlataiból. Kérdés esetén magyar nyelvű telefonos ügyfélszolgálat segít a foglalásban. Árgarancia szolgáltatás Bali autókölcsönzés esetén. Online autókölcsönzés garantáltan legjobb árakon, tekintse meg autókölcsönző partnereink ajánlatait egy helyen.

Az indonéz vulkánok

Az indonéz vulkánok

Az indonéz vulkánok zöme sajátos, úgynevezett dupla-kalderás, ami azt jelenti, hogy a hatalmas kráteren belül található egy második kráter, mely maga a tulajdonképpeni vulkán. Erre mászunk fel, majd némi pihenést követően a kráter peremén haladunk, mígnem a vulkáni kúp másik oldalán meredeken leereszkedünk. Sajnos a lent pipáló többi kráter közelébe nem mehetünk, mert az intenzív aktivitás miatt a kormány lezárta a területet.

Hirdetés
Az országalapító

Az országalapító

1927-ben Ahmed Szukarno (1901-70) elnökletével megalapították Bandungban az indonéz államot. 1937-ben tízéves tervet készített az önkormányzat bevezetésére. A negyvenes évek elején a holland -japán tárgyalások meghiúsultak, mert a nyersanyagokban szegény, ám dinamikusan fejlődő szigetország terjeszkedni akart (Tanaka-memorandum). 1942-ben Japán megszállta Indonéziát: a japán világuralmi tervek nem kis részben Indonézia kőolaj- és gumikészletein alapultak.

Bali

Bali

Bali a tropikus paradicsom. Földi édenkert, ahol a festői tájképhez a halványzölden ringatózó rizsföldek adják az alapszínt, ahol az azúrkék víz fölé hajló pálmák árnyékfoltjain szikrát vet a fehér homokpad, s a tenger felszíne alatt szivárványszín halak és teknősök játszanak az ünnepi díszbe öltözött korallok között. Bali a démonok és az élő istenek szigete is. Az indonéz tűzgyűrű egyik csodálatos láncszeme, ahol a vulkánokban lakó istenek időnként égre törő füstoszlopokkal és izzó lávafolyamokkal adják ki haragjukat. Az összeolvadt álom és valóság, ahol a hagyományok és a szigetet körüllengő varázs a hétköznapok részét képezik.

Bali - nevezetességek, legfontosabb látnivalók

Bali - nevezetességek, legfontosabb látnivalók

Bali természeti attrakcióját hol fekete, hol fehér homokos partja, festői rizs teraszai, 3000 méter magasra tornyosuló vulkánja, ősi kráter tavai, szent barlangjai, és buja trópusi erdőinek növényvilága jelenti. Bali gazdag kulturális öröksége mindenhol szembetűnő. Több, mint 2000 templom (Egy faluban minden családnak külön tempolma van, ami legtöbbször nagyobb, mint maga a lakóház), és palota található itt, számos fesztivál és szertartás szövi át mindennapjaikat. (Minden nap, minden cselekedet, már a reggelitől kezdve csak a szertartás után kezdődhet).

Bali lakói

Bali lakói

Bali lakói kedvelik a zenét, a költészetet, a táncot és a különböző népünnepélyeket. Különleges tehetséget mutatnak a művészet és a kézművesség iránt; szenvedélyesen rajonganak a fogadással párosuló játékokért, különösen a kakasviadalokért lelkesednek. A jellegzetes bali zenekar, a gamelán különböző ütőhangszerekből, kéthúros hegedűből és fuvolából áll. Minden faluban működik gamelán-klub. A sziget életének szerves része a színpadi játék, különösen a táncjáték, amely vallási célokat, varázslást szolgál, vagy pantomimszerűen egy történetet adnak elő. A bali kézművesek nagy művészi gonddal formálják meg szobraikat, ezüsttárgyaikat, fa- és csontfaragványaikat, akárcsak azokat az állat formájú fakoporsókat is, amelyekben a halottakat az elhamvasztás színhelyére szállítják.

Bali repülőjegy kereső

Bali repülőjegy kereső

Széles választék Több mint 600 légitársaság repülőjegy ajánlataiból választunk, amiből 100 fapados légitársaság. Nincsenek plusz költségek Mi csak keresünk, a repülőjegy foglalás az adott légitársaság oldalán történik, így nincsenek plusz költségek. Naprakészek vagyunk A repülőjegy árakat a keresés időpontjában kérdezzük le a légitársaságoktól, így az árak naprakészek. Nem ragaszkodunk egy légitársasághoz Ha úgy a legolcsóbb, az oda-, és visszaútra más légitársaságot javaslunk.

Balinézek

Balinézek

A balinéz faluban minden család a maga föld- vagy kőfallal elkerített portáján él. Az árnyékos udvart rendszerint három részre osztják. Ezek: a rizshombárok és marhakarámok, az emberek alvóhelye és konyhája, valamint a házi szentély. A lakóterületnek agyag a fala és nád vagy pálmalevél a teteje. Minden falunak van saját szentélye és gyűlésháza, rendszerint azon a téren, ahol az ünnepeket és a vásárokat tartják. A balinéz élet központjában a vallás áll; ez a hindu saivizmus, és további elemei a buddhizmus, az ősök kultusza, a szellemek és a varázslat tisztelete. A balinézek hisznek a reinkarnációban. Halottaikat elégetik, hogy lelkük kiszabaduljon és megtehesse az újjászületéshez vezető utat.

Baliról minden

Baliról minden

Bali, az istenek szigete, híresen szép természeti látképe és csodálatos élővilága miatt, Indonézia legnépszerűbb turista úti célja. A sziget az egyenlítőtől délre 8 fokkal, Jáva szigetétől pedig 3,2 km-re keletre fekszik, fővárosa Denpasar. Bali területe összesen 5,632 km2, észak-déli irányban 112 km, kelet-nyugati irányban pedig 153 km hosszú a sziget kiterjedése. Hat tagból álló vulkán lánca, kelet-nyugati irányban nyúlik el, legmagasabb tagja a 3142 méter Gunung Agung aktív vulkán, amely 1963-ban tört ki utoljára. A szigetet trópusi erdők, mély krátertavak, gyorsfolyású folyók, kanyonok, festői rizsföldek, gyümölcs ligetek borítják, és korallzátonyok övezik. A déli részen lévő strandok homokja általában fehér (andezit), míg az északiak és a nyugaton fekvők fekete (bazalt) vulkáni homokkal borítottak.

Banánlevélben sült gombás csirke (pepes ayam jamur)

Banánlevélben sült gombás csirke (pepes ayam jamur)

A paszta fűszereit (az olajat kivéve) kőmozsárban megtörjük. Vasserpenyőben a felhevített olajra adjuk, közepes lángon addig pirítjuk, míg fel nem száll az illata. Levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni. A hozzávalókat salátástálba tesszük, alaposan összedolgozzuk. A banánleveleket egyenként 3-3 másodpercig nagy láng fölé tartjuk (vagy lobogva forró vízbe mártjuk), ezáltal a levelek megpuhulnak, nem töredeznek többé.

Tuti menü