Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gasztronómia - Bali képes leírás - Bali szigete.tlap.hu
részletek »

Gasztronómia - Bali - Bali szigete.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: bali.tlap.hu » Gasztronómia - Bali
Keresés
Találatok száma - 4 db
Banánlevélben sült gombás csirke (pepes ayam jamur)

Banánlevélben sült gombás csirke (pepes ayam jamur)

A paszta fűszereit (az olajat kivéve) kőmozsárban megtörjük. Vasserpenyőben a felhevített olajra adjuk, közepes lángon addig pirítjuk, míg fel nem száll az illata. Levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni. A hozzávalókat salátástálba tesszük, alaposan összedolgozzuk. A banánleveleket egyenként 3-3 másodpercig nagy láng fölé tartjuk (vagy lobogva forró vízbe mártjuk), ezáltal a levelek megpuhulnak, nem töredeznek többé.

Gasztronómia

Gasztronómia

Sok ételükön érezhető a kínai hatás, de természetesen vannak kifejezetten indonéz specialitások. Jellemző, hogy akármerre megyünk, mindenütt árulnak az utcán valamilyen ételt: burgonyát, mogyorót, kekszet, vagy gyümölcsöt. Minden étel alapja a rizs. Legnépszerűbb ételük a Nasi goreng, amely csirkehúsból, rákból és alapvetően rizsből készül, fűszerekkel ízesítenek, tálaláskor pedig vékonyan kisütött tojással díszítenek. Hagyományos ételük még a sate és a gado-gado is.

Sertéshús édes szójaszószban

Sertéshús édes szójaszószban

Vastag falú serpenyőben, az olajon, közepes lángon két percig pároljuk a salottát és a fokhagymát, míg kis színt nem kapnak. Hozzáadjuk a húst és a gyömbért, közepes lángon továbbsütjük. Hozzákeverjük a kétféle szójaszószt és a borsot. További egy percig a lángon hagyjuk.

Svájci séf, magyar kukta, balinéz ételek

Svájci séf, magyar kukta, balinéz ételek

Minden utazás során, de különösen az egzotikus országok felfedezésekor külön élményt jelent a helyi gasztronómiai kultúrával való ismerkedés. Olyan távoli vidéken, mint Bali szigete, az élmény még izgalmasabb. Ha pedig még el is sajátítjuk az ételek elkészítésének módját, nem csak magunknak okozunk örömet, de az itthoni barátoknak is villanthatunk egyet.

Tuti menü