Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bali Városai képes leírás - Bali szigete.tlap.hu
részletek »

Bali Városai - Bali szigete.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: bali.tlap.hu » Bali Városai
Keresés
Találatok száma - 3 db
A sziget két legfontosabb városa

A sziget két legfontosabb városa

A sziget két legfontosabb városa Singaraja és a tartományi főváros, Denpasar. Jelentős település még: Klungkung, a fafaragás központja arany- és ezüstművességgel; a nyüzsgő piacáról ismert Gianyar; Kuta, Sanur és Nusa Dua virágzó idegenforgalmi központok; a hegyek lábánál pedig az európai és amerikai művészek kedvelte Ubud, ahol szépművészeti múzeum is van. Balin minden faluban áll templom és gyűlések céljára emelt épület, rendszerint azon a téren, ahol a népünnepélyeket és a vásárokat tartják. Minden család föld- vagy kőfallal körülkerített telken él. A népsűrűség nagy, a síkságon meghaladja az 580 fő/km2-t.

Padangbai - a kikötő

Padangbai - a kikötő

A keleti parton a legjelentősebb kikötő Padangbai. Igazából egy koszos kisváros, de a forgalma jelentős. Innen indulnak a kompok Lombokra és messzebbre, valamint a halászhajók és turistahajók is itt kötnek ki. Szélvédett, homokos öble miatt ideális hely.

Tulamben falu

Tulamben falu

Tulamben egy pici falu valahol a világvége előtt egy kicsivel. Ugyan út innen visz sokfelé, az emberek nem mennek igazából sehová. Mert itt jó. Mert a bali emberek nem szeretnek 'jalan jalan' vagyis csak menni valahová értelmes cél nélkül.

Tuti menü