Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Cikkek képes leírás - Bali szigete.tlap.hu
részletek »

Cikkek - Bali szigete.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: bali.tlap.hu » Cikkek
Keresés
Találatok száma - 4 db
Érkezés Indonéziába

Érkezés Indonéziába

Hong Kongtól Szingapúrig a repülőút 3,5 óráig tartott. Ez alkalommal ezt az időt rendkívül kellemesen töltöttem, mivel a Singapore Airlines járatán minden egyes szék mellé jár egy privát képernyő, amin vagy 14 féle mozifilm, zenés és híradással foglalkozó csatorna, videójátékok és tsi járulnak hozzá az utas minél intenzívebb szórakoztatásához. Ráadásul a kiszolgálás is királyi volt, szóval bizton állíthatom, hogy eddigi legkellemesebb utazásom ez volt. Bravó!

Kivégezték a robbantó terroristákat

Kivégezték a robbantó terroristákat

A kormány, az esetleges tiltakozások miatt, már napok óta fokozta a biztonsági intézkedéseket a közintézményeknél. A három iszlamista fegyveres 2002. október 22-én Kuta üdülőhelyen egy kávézóban, és egy éjszakai mulatóban robbantott bombát. Az áldozatok között sok külföldi, elsősorban ausztrál turista volt. A merényletet az al-Kaidával kapcsolatban álló Dzsemaja Iszlamija szervezet vállalta magára.

Külföldiek is meghaltak

Külföldiek is meghaltak

Huszonöt ember, köztük négy külföldi halálát okozta a metil-alkohollal szennyezett pálmabor az indonéz nyaralóhelyen, Bali szigetén. A 48 éves amerikai Rose Johnson, az 57 éves brit Alan Cole, valamint egy ír és egy holland állampolgár, akiknek hozzátartozói nevük elhallgatását kérte is a halálos áldozatok között volt, akik az elmúlt két hétben életüket vesztették a szeszes italtól. A rendőrség őrizetbe vett egy helyi lakost, aki a gyanú szerint összefüggésbe hozható a metil-alkohol tartalmú halálos főzet készítésével, melyet a normál szeszes italokban alkalmazott etil-alkohol helyett kevertek az italba.

Új vírus - Indonéziában is felbukkant

Új vírus - Indonéziában is felbukkant

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) arra figyelmeztetett, fel kell készülni arra, hogy elhúzódik a járvány elleni küzdelem. Szerte a világon több mint 50 ezer fertőzöttet tartanak nyilván, a halálos áldozatok száma 237 a hivatalos adatok szerint. Múlt hét kedden Argentínában - egyetlen nap alatt - heten haltak meg az új típusú influenzában, és ezzel tizenhétre szökött a dél-amerikai országban a gyilkos kór halálos áldozatainak a száma. A vírus miatt elhunytak Buenos Airesben, illetve a főváros környékén éltek. Eddig a dél-amerikai országok közül Argentínában okozta a legtöbb ember halálát az A(H1N1) vírus. Argentínában, akárcsak a szomszédos Chilében, az egészségügy hatóságok szerint az elkövetkező hetekre várható a vírus burjánzásának a tetőzése. A Föld déli féltekéjén ugyanis most állt be a tél. Argentína és Chile egyes déli vidékein ez az évszak különösen hideg és csapadékos, ami kedvez a vírus terjedésének.

Tuti menü